Liceum Ogólnokształcące im. Cypriana Kamila Norwida w Radzyminie
“Piękno na to jest, by zachwycało do pracy - praca, by się zmartwychwstało.” Cyprian Kamil Norwid
 Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne

16 maja na zajęciach technicznych królowały kanapki, a 30 maja - sałatki. Uczniowie klasy 2a i 2b gimnazjum przygotowywali kanapki i sałatki według własnego pomysłu. Podczas zajęć praktycznych szczególną uwagę zwracaliśmy na higienę oraz przestrzeganie zasad BHP, dzięki temu nasze zajęcia upłynęły w miłej atmosferze.

Kanapki i sałatki, a raczej ich składniki stały się również okazją do podsumowania wiedzy z realizowanego w tym roku szkolnym modułu żywieniowego. Po przygotowaniu przyszedł czas na konsumpcję.

Przypominamy, że drugie śniadanie w szkole to bardzo ważny posiłek, gdyż dostarcza niezbędnej energii w ciągu dnia, a uczeń w ciągu dnia musi mieć siłę zarówno do nauki, ćwiczeń fizycznych, a także do zabawy podczas przerw.